Laag-calorische noodles

De Aziatische keukens zijn stuk voor stuk verrukkelijk. Ook veel Nederlanders eten het liefst het grootste deel van de tijd Thais, Indonesisch of Japans. Eén van de basisgerechten in veel Aziatische recepten, noodles, hebben helaas de potentie om ons dik te maken. De rijst of tarwe waar ze van gemaakt zijn, bevatten heel veel koolhydraten. Als je die niet verbrandt, dan slaat je lichaam ze op als vet.

Gelukkig zijn er ook noodles met een lagere hoeveelheid koolhydraten, zodat je optimaal van jouw favoriete Aziatische keuken kunt genieten zonder schuldgevoel!

Shirataki

Shirataki zijn noodles op basis van konjac. Dat is een tropisch ogende plant met enorme bloemen van de zuidelijke Japanse eilanden. De knol van de konjac wordt daar al lang gebruikt bij de productie van snoepgoed. De gelachtige substantie uit de konjacwortel is echter ook heel geschikt om noodles van te maken. En die bevatten, je gelooft het of niet, exact nul calorieën!

Soba

Soba noodles zijn gemaakt van de zaden van boekweit. Dat is een plant uit de familie van de zuring, waarvan je het meel ook vaak bij reform- en biologische winkels vindt. De donkerbruine soba noodles bevatten veel minder calorieën, en zijn rijk aan vitamine B, kalium, magnesium, koper en andere mineralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *