Noodles met gezonde toevoegingen

Noodles worden over het algemeen gemaakt van tarwe of rijst. Ze bevatten daardoor een grote hoeveelheid koolhydraten. Deze lange suikerketens geven je de energie om een dag lang lichamelijk werk te verrichten – terwijl de meeste mensen tegenwoordig achter een computer zitten. En koolhydraten doen verder weinig voor je gezondheid.

Zoek jij noodles met extra ingrediënten die passen in een patroon van gezond leven? Kijk dan eens naar deze interessante varianten.

Noodles met zeewier

Zeewier is een zoutwaterplant die rijk is aan mineralen en vitamines. Misschien is het toeval, maar de Japanners die veel zeewier eten (sushi!) worden ouder dan elk ander volk op aarde. Er zijn noodles met toegevoegde nori, een Japans zeewier. Je herkent ze aan de groene kleur. Daarmee krijg je veel meer gezonde stoffen binnen dan met normale noodles.

Noodles met matcha

Matcha thee is een echte krachtpatser als het op gezondheid aankomt. Deze smaakvolle groene thee bevat niet alleen mineralen, maar ook een hoge concentratie antioxidanten of flavonoïden. Deze stoffen beschermen je DNA tegen beschadiging en vertragen zo het verouderingsproces. Ook beschermen antioxidanten je lichaam tegen hart- en vaatziekten en oogaandoeningen. Via matcha noodles krijg je deze weldadige stoffen binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *