Wat zijn de verschillen tussen diverse noedels?

Een echte noedels fan heeft waarschijnlijk al meerdere soorten noedels uitgeprobeerd, maar er zijn ook nog steeds mensen bij wie al die verschillende soorten noedels gewoon nog steeds onder de noemer ‘bami’ vallen. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen al die verschillende slierten. Niet alleen wat betreft de smaak, maar ook de bereidingswijze en de samenstelling. Het ene type noedels is meer geschikt voor een salade, terwijl de andere zich uitstekend leent voor bijvoorbeeld een curry. Er zijn zelfs speciale noedels om te wokken.

Noedels is de verzamelnaam

Eigenlijk is de naam noedels een verzamelnaam voor een product wat gemaakt wordt van ongerezen deeg. Ze worden veel gegeten in onder andere Japan en China. Het ene type is wat gezonder dan het andere. Alles bij elkaar zijn er tal van verschillende soorten waarvan we de meest bekende zullen bespreken. Krijg je nu gelijk trek in een heerlijk noedels gerecht, pak dan je nieuwe refurbished Apple laptop of telefoon die je voordelig bij mresell.nl hebt gekocht en zoek gelijk een lekker recept op.

Udon noedels

We beginnen bij de Udon noedels, welke van tarwe zijn gemaakt. De dikke noedels zijn heerlijk voor een curry, maar ook in een licht soepje, salade of roerbakgerecht. Ze moeten 3 minuten koken.

Soba noedels

Veel soba noedels zijn van boekweitmeel gemaakt. Perfect als je niet tegen tarwe of gluten kunt. Ze passen uitstekend in een salade, soep of roerbakgerecht en je kookt ze 4 tot 6 minuten.

Glas noedels

De doorzichtige glas noedels worden gemaakt van mungbonen van de mungboon plant. Prima in een vulling, in de soep of in een roerbakgerecht. Je moet ze 30 minuten weken.

Rijst noedels

Deze noedels worden gemaakt van rijstmeel en ze zijn dik en rond. Ook deze noedels zijn glutenvrij en smaken heerlijk in de wok met groente. Je kookt ze 3 tot 5 minuten en moet ze daarna even koud afspoelen. Er is ook nog een bruine rijst variant die nog een stuk voedzamer is en ook prima voor een wok gerecht gebruikt kan worden.

Eiernoedels

De eiernoedels worden gemaakt van tarwe en ei en zijn prima om te roerbakken met vlees, vis en/of groenten. Afhankelijk van de dikte van de eiernoedels kook je ze 4 tot 8 minuten.

Ramen

Ramen zijn ook gemaakt van tarwe en bekend door de gelijknamige noedelssoep. De ramen kook je 3 tot 4 minuten.

Mie

De mie wordt ook wel Chinese mie of bami genoemd. Ook deze noedels worden gemaakt van tarwe. Je kookt ze 5 tot 7 minuten en je kunt ze verwerken in de soep of in roerbakgerechten.

Mihoen

Mihoen wordt van rijstmeel gemaakt en deze noedels zijn wat dunner maar niet doorzichtig. Meestal hoef je ze maar 2 minuten te koken.

De verschillende soorten

Dat zijn toch meer verschillen dan dat je op het eerste gezicht zou denken, maar met ieder type zijn heerlijke maaltijden te bereiden. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *