Chinese noodle gerechten

Samen met rijst zijn noodles het voedsel waar China op groot is geworden. De Chinese noodles zijn vaak van tarwe gemaakt, waar soms eieren aan zijn toegevoegd. Ook mungboon, rijst, gierst en boekweit worden gebruikt. De vorm en dikte van noodles varieert per streek in China, en de variatie is eindeloos. Ook Japanse ramen en udon noodles zijn tegenwoordig populair in het land.

Ben je op zoek naar lekkere Chinese noodle gerechten om thuis te maken? Hier zijn een paar heerlijke en eenvoudige recepten.

Chow Mein

Chow Mein zijn dunne tarwe noodles die geserveerd worden met groenten en vlees. Varkensvlees en kip zijn populair, en voor de groenten worden vaak paksoi en selderij gekozen. De kracht van Chow Mein ligt hem in de verrukkelijke saus op basis van oestersaus en bouillon. Dit is een gerecht dat je elke dag wel wilt eten als je het eenmaal geproefd hebt!

Sichuan noodles

Probeer deze hete en krachtige soep waarin de unieke, licht verdovende Sichuan-pepers de hoofdtoon voeren. Garnalen of kip worden eerst gemarineerd in een mengsel van rijstwijn en soja, en daarna samen met de noodles gewokt. Pas op, want voor sommige Nederlanders zal dit gerecht echt te pittig zijn!

Singapore noodles

Dit gerecht is ontzettend populair in fastfoodrestaurants in China en in sommige westerse landen. Hier worden rijstnoedels geserveerd in een lichte sojasaus met een variatie aan verse groenten en eiwitrijke hapjes. Garnalen, kip en Char Siu (gebarbecued varkensvlees) zijn de meest populaire keuzes.

Biang Biang

Dit gerecht bestaat uit hele brede, platte noodles die wel wat van gesneden lasagnevellen weg hebben. Ze worden gekruid met komijn, chilipeper en koriander en zijn van oorsprong een maaltijd voor arbeiders – maar absoluut de moeite waard om te proberen in het betere Chinese restaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *