Noodle illusies

Er is veel te zeggen over de populariteit van noodles. Het product is aanwezig in keukens over de hele wereld, in verschillende vormen en maten. In Europa zijn we al erg lang bekend met Italiaanse noodlegerechten, maar sinds een tijd associëren we noodles vooral met Aziatische keukens. Gerechten waar we snel aan denken zijn de Japanse ramen, de Thaise pad thai, de Indonesische mie goreng en nog vele andere gerechten. De groeiende populariteit van Aziatische popcultuur heeft een grote bijdrage geleverd aan de populariteit van Aziatische noodlegerechten.

Deze noodle-obsessie heeft er daarnaast ook voor gezorgd dat noodles een popcultuur status hebben verkregen. Dit zorgde er vervolgens ook voor dat noodles op andere manieren werden afgebeeld, bijvoorbeeld in de vorm van knuffeltjes, sleutelhangers, emojis en nog veel meer.

Noodles komen om deze reden gek genoeg ook voor in de vorm van ander eten. Met name in de wereld van de nagerechten worden noodles vaak nagemaakt in de vorm van ‘cake art’. Decoraties zorgen ervoor dat een heerlijke, zoete taart de vorm kan aannemen van bijvoorbeeld een kom Japanse ramen. Cake artists doen dit op zo’n realistische manier dat je de taart bijna zou verwarren voor het échte gerecht.

Deze noodle illusies leveren dus zeker een waardige bijdrage aan de populariteit van noodles. Het geeft namelijk een leuke draai aan dit product, want wie zou er nou niet een taart willen bestellen die er precies uitziet als een populair noodlegerecht uit een ander land?

Laat je dus opnieuw inspireren door de verschillende manieren waarop we noodles kunnen zouden kunnen gebruiken in onze gerechten! De mogelijkheden zijn namelijk ontelbaar en soms een stuk minder vanzelfsprekend dan je in eerste instantie zou denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *