Zes tips om je noodlerestaurant te promoten

Run jij een Japans, Vietnamees of Thais noodlerestaurant? Natuurlijk wil je dan elke dag zo veel mogelijk eters aan tafel. Op verse noodles zit een hoge winstmarge, en de meeste Nederlanders zijn fan van dit heerlijke, subtiel gekruide eten. Als je je restaurant bij meer mensen onder de aandacht weet te brengen, komt er dus flink wat geld in het laatje. Lees hier hoe je slimme promotie maakt voor je noodlerestaurant of -bar, en hoe een CRM-app van lime-technologies.nl daarbij een handje kan helpen.

1. Ontwerp drukwerk met een duidelijke stijl

Postertjes, flyers en huis- aan huisfolders zijn nog steeds een prima manier om potentiële eters te bereiken. Daarbij is het belangrijk dat je je onderscheidt van andere ‘buitenlandse’ restaurants. Wees niet bang om voor een gewaagde huisstijl te kiezen, die je in elk stuk promotiemateriaal doorvoert. Zo wordt je snel het bekendste restaurant van de regio.

2. Maak gebruik van de juiste online kanalen

Weet jij waar jouw klanten online reclames zien? Is dat op Google, op websites met restaurantrecensies, of via socialmediaplatforms? Je klanten enquêtes laten invullen helpt om deze kennis te achterhalen. Apps van lime-technologies.nl analyseren deze belangrijke info ook, zodat je je promotie gericht op de juiste plaatsen kunt richten.

3. Haal entertainment in huis

Als er muzikanten, dansers of stand up-comedy acts zijn die min of meer aansluiten bij het concept van jouw noodlebar, boek ze dan op speciale avonden. Ook exposities van (oriëntaalse) kunst voegen veel toe aan de belevenis van je gasten. Mensen gaan uit eten om een bijzondere avond te hebben, en live entertainment past daar uitstekend bij. Wie weet krijg je een vaste schare klanten die op deze avonden noodles komt eten!

4. Plan je marketingcampagnes van tevoren

Een goed uitgedachte reclameactie levert veel meer interesse in je horecazaak op dan in het wilde weg promotie maken. Teken voor elke actie dus een traject uit, waarbij je de vorm, doel, oplage en activiteiten tot in de details uitschrijft. De softwareprogramma’s van lime-technologies.nl helpen je bij het opstellen van marketingcampagnes die écht effect sorteren, en ze analyseren later ook de opbrengst van elke campagne.

5. Houd een avond met een speciaal menu

Mensen die graag restaurants bezoeken zijn dol op exclusieve avonden. Zorg dus dat je speciale weekacties houdt met gerechten die anders nooit op de kaart staan. Of nodig een live cooking team uit, die een stijl van noodles bereidt die je gasten nog niet kenden. Ook een avond waarop verschillende niveaus van extra spicy noodles worden geserveerd kan nieuwe mensen binnen brengen, in dit geval de waaghalzen die niet op een pepertje kijken.

6. Leg een actief klantenbestand aan

Wanneer denk je dat een eter sneller terugkomt: als je hem persoonlijk aanspreekt, of als je hem als een nummer behandelt? Klanten willen graag gezien worden en betrokken worden bij hun favoriete eetgelegenheden. Leer je klanten dus kennen, en vraag of je een paar van hun privégegevens in je computersysteem mag vastleggen. De databases van lime-technologies.nl slaan dit soort gegevens op, samen met de bezoekgeschiedenis, voorkeuren en bestellingen van elke klant. Dat is erg nuttige informatie om het volgende bezoek persoonlijker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *