Italiaanse pasta

Dacht je dat er in Europa geen noodles bestonden? Italianen zouden hun nationale deegwaar nooit noodles noemen, maar natuurlijk zijn een sliert spaghetti, tagliatelle of lasagnette eigenlijk ook een soort noodle.

In Italië wordt pasta bijna altijd gemaakt van tarwebloem met water of eieren, soms nog gemengd met wat meer exotische ingrediënten als spinazie, de inkt van pijlinktvissen of bonen.

Maar Italië heeft veel meer verschillende vormen voor hun ‘noodles’ dan de Aziatische keukens. We bespreken hier de verschillende sliertvormige pasta’s die er bestaan!

  • Spaghetti is een absolute klassieker. Deze pasta is dun en rond in doorsnede, zonder holle ruimte.
  • Tagliatelle is een behoorlijk brede, afgeplatte pastasoort. Fettucine of tagliatelline is een slag smaller, waardoor de pasta sneller gaar wordt. Papardelle lijkt op tagliatelle, maar is juist breder.
  • Linguini is een platte macaroni die erg lang kan zijn. Andere namen zijn bavette en trenette. Deze pasta doet veel denken aan de Chinese soorten eiermie.
  • Fileja is een middellange pastavorm met een gleuf in het midden, en wordt vaak geserveerd met een stevige saus met vlees.
  • Capelli d’angelo is de fijnste soort pasta die er bestaat en wordt ook wel engelenhaar genoemd. Dit zorgt er voor dat je hem binnen slechts een paar minuten kunt garen in een soep of een sausje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *